Kehribar Taşı Hakkında
Çam ve ardıç ağaçlarına üye olan ağaçlarda biriken reçinenin toprak altında uzun yıllar geçirmesiyle oluşan kehribar, oldukça değerli bir taştır. Kehribarın değerini arttıran şey yalnızca yıllarca oluşmasını beklemek değil, aynı zamanda içerisinde taşıdığı antibiyotik özelliğidir. Günümüzde özellikle kehribar taşından yapılma teşbihler büyük bir ilgi görmektedir. Oldukça organik bir taş olan kehribar, yurtdışı piyasasında amber olarak da bilinir.
Güney Afrika, Yeni Zelanda, Dominik Cumhuriyeti, Baltık kıyılarında yer alan ülkeler en çok kehribar kaynağına sahip olan ülkelerdir. Kehribara dönüşen reçinenin çoğu, Eosen döneminde İskandinavya’daki kozalaklı ağaçlar tarafından üretilmişti ki bu da yaklaşık olarak 55,8 milyon yıldan 33,9 milyon yıl öncesine tekabül eder. Eosen döneminde İskandinavya topraklarında ılıman bir iklim hâkimdi ve bölge geniş iğne yapraklı ağaçlarla doluydu. Yaklaşık 35 milyon yıl önce deniz seviyesi yükselmeye başlaması ile birlikte ormanlar da sular altında kaldı. Baltık nehirlerine sürüklenen kehribar kaynakları tekrar aşınmış ve Alman topraklarında bulunan nehirlerden ‘Weser’, ‘Ems’ ve ‘Elbe’nin öncüsü olan ‘Eridanos’ nehrine sürüklenmiştir. Baltık Denizi ve Kuzey Denizi günümüzde bile kehribar yataklarına ev sahipliği yapmaktadır.
Kehribar Kimyasal Formül
Kimyasal Formül: C 10 H 16 O
Yoğunluk: 1,05 ile 1.096 g/cm³
Dayanıklılık: Kırılgan
Sertlik: 2-2,5 mohs
Şeffaflık: Şeffaftan opaklığa
Kehribar Faydaları
Kehribar taşı, birçok farklı özelliği bünyesinde barındırır. Her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanmasa bile genel olarak sayılabilecek kehribar faydaları şunlardır:
- Kehribar hastalıkları vücuttan kurtarmaya yardımcı olur.
- Sinir sistemini iyileştirir ve yeniler ve beynin sağ ve sol loblarını dengeler.
- Acıyı ve negatif enerjiyi uzaklaştırarak stresi hafifletmeye yardımcı olduğuna inanılır.
- Depresyonun yarattığı zihinsel sorunları giderir, zekâyı uyarır ve kendine güveni, yaratıcılığı ve kendini ifade etmeyi destekler.
- Boğaza yakın tutulduğunda guatr ve diğer boğaz problemlerini tedavi eder.
- Mide, dalak, böbrekler, mesane, karaciğer ve safra kesesinde oluşan problemleri giderir.
- Kehribar, çam ağaçlarının kokusunu üzerinde taşır. Bundan dolayı girdiği mekana ferahlık ve ayrı bir aura katar.
- Negatif enerjiyi süpürüp yerine pozitifliği, güçlenme duygusunu ve dengeli ve esnek bir tutumu koyarak yaşam alanlarınızı temizler.
- Koruyucu bir taş olduğu için taşıyan kişiyi, ona zarar verebilecek durumlara karşı korur.
Kehribar Taşı Nasıl Temizlenir?
Kehribar taşı, sertlik derecesi düşük taşlardan biridir. Bundan dolayı bakımı ve temizliğine özen gösterilmelidir. Taşın negatif enerjiyi emici özelliği, taşınızı zaman zaman bu negatif enerjiden arındırmanızı gerektirir. Kehribarınızı ılık su ve yumuşak bir bezle temizleyebilirsiniz. Sadece birkaç saniye musluğun altında tutmak, akan herhangi bir durgun enerjiyi yok etmek için yeterlidir. Taşınızı tekrardan şarj edebilmeniz için güneş ışığının altına bırakabilirsiniz. Kehribardan yapılan takılarınıza zarar verebileceğinden aşırı yüksek ve düşük sıcaklıklara maruz bırakmamanız gerekir. Bir toprak taşı olduğu için yeterli enerjiyi geri kazanması için verimli bir toprak altına gömerek bir süre orada şarj olmasını sağlayabilirsiniz.
Hızlı ve Güvenilir bir şekilde Kolye, Bileklik, Tesbih, Dizitaş, Dekoratif vb. formlarda sizler de doğaltaş satın almak istiyorsanız www.alibabadogaltas.com.tr ziyaret ediniz.
Etiketler: Kehribar Taşı Hakkında
Ağustos 20, 2024
Listeye dön