Varisit Taşı Hakkında
Cesaret taşı olarak da bilinen varisit, turkuaz taşına olan benzerliği ile bilinir. Genellikle sarımsı yeşilden mavimsi yeşile kadar değişen yeşil renktedir. Olağanüstü renk ve görünüme sahip varisit örnekleri genellikle değerli taşlar halinde kesilir, küçük heykeller yapmak için veya küçük projelerde süs taşı olarak kullanılır. Avustralya, Brezilya, Almanya, Polonya, Amerika Birleşik Devletleri ve İspanya’da bulunur. Almanya’daki Vogtland bölgesinde 1837 yılında keşfedilen bu taş genellikle turkuazla aynı coğrafi bölgelerde bulunur ve bu, varisitin yanlış bir şekilde turkuaz olarak sınıflandırılmasına neden olabilir.
Varisit Kimyasal Formül
Kimyasal Formül: AlPO4·2H2O
Kristal Sistem: Ortorombik
Özgül Ağırlık: 2,57 – 2,61
Sertlik: 4,5 mohs
Kırılma İndisi: 1.563 – 1.594
Varisit Taşının Faydaları
Varisit taşının faydaları ilimsel olarak kanıtlanmamıştır; ancak fiziksel ve ruhsal pek çok faydası olduğu düşünülür. Genel olarak varisit faydaları şunlardır:
- Cesaretinizi ve bütünlük duygunuzu güçlendirerek, gösteriş veya uyum sağlamayı neredeyse imkânsız hale getirir.
- Kendinize ve sevdiklerinize karşı dürüst olmanıza ve başkalarının görüşlerinden bağımsız olarak seçtiğiniz hayattan zevk almanıza yardımcı olur.
- Size daha bilinçli olmayı ve neşe ve huzur veren her şeyle kendinizi aynı hizaya getirmeyi öğretir.
- Bu taş, sakin ve umut dolu bir enerjiye sahiptir. Kendinizi kötü ve moralsiz hissettiğinizde moralinizi yükseltir, huzursuz hissettiğimizde ise sizi rahatlatır.
- Empati yapmanıza yardımcı olur.
- Öğrenmeye daha istekli olmanıza, hata yapabilmenize, yanılabilmenize ve gelişmeye istekli olmanıza yardımcı olur.
- Sürdürülebilir ve duygusal açıdan zenginleştirici bir yaşam tarzı yaratmaya teşvik eder.
- Kronik ağrı veya yorgunluktan mustarip ve bunun sonucunda duygusal hisseden herkes için varisit önerilir.
- Strese neyin neden olduğunu ve stres tepkilerinizin makul olup olmadığını fark etmenizi sağlar.
- Sindirime, eklem ağrısına ve erkeklerde kısırlık tedavisine yardımcı olur.
Varisit Bakımı ve Temizliği
Varisit, kıymık kırığı olan kırılgan bir değerli taştır. Varisiti temizlemek için sert kimyasallar veya temizleyiciler kullanmanız önerilmez. Varisit temizliği için en iyi yöntem yumuşak bir bez ve hafif sabunlu su kullanmaktır. Sabunlu kalıntıları gidermek için varisiti iyice durulayın. Varisit sulu olduğu için ultrasonik temizleyicilerden ve ısı buharlayıcılardan kaçının. Aslında, ısıya uzun süre maruz kalmak varisitte kalıcı renk kaymasına neden olabilir, bu yüzden bu değerli taşı şarj etmek için güneşe maruz bırakmayın. Yüzeyin çizilmesini önlemek için varisit taşlarını daha sert taşlardan ve malzemelerden ayrı saklayın. Bunun için Varisiti yumuşak bir beze veya bir tepsi içindeki kadife bir mücevher kesesine koyun.
Varisitleri Turkuaz Taşlardan Nasıl Ayırt Edebilirsiniz?
Uzmanlar için bile bu iki taşı birbirinden ayırmak ilk bakışta zor olabilir. Varisit turkuazdan “daha yeşil görünür”, ancak bu pek tanısal bir fayda sağlamaz. Varisitler önemli ölçüde daha düşük bir sertliğe sahiptir, ancak bunu test etmek için taşa zarar vermeniz gerekebilir. Bu yolu son çare olarak gerçekleştirecekseniz yalnızca kaba malzeme üzerinde veya bitmiş bir mücevherin göze çarpmayan bir alanında gerçekleştirmeniz önerilir.
Hızlı ve Güvenilir bir şekilde Kolye, Bileklik, Tesbih, Dizitaş, Dekoratif vb. formlarda sizler de doğaltaş satın almak istiyorsanız www.alibabadogaltas.com.tr ziyaret ediniz.
Etiketler: Varisit Taşı Hakkında
Ağustos 16, 2024
Listeye dön