Gökkuşağı taşı olarak da bilinen turmalin, bu ismi doğal taşlar arasında en renkli taş olmasından dolayı almıştır. Genel olarak pembeden yeşile doğru bir renk skalasına sahip olsa da farklı renklere sahip olan turmalin örnekleri mevcuttur.
Kuvars, Yeşil Epidotin ve kırmızı ortoklazın bir kombinasyonu olan unakit taşı, granite benzeyen bir yapıya sahiptir. Kuzey Carolina’nın Unakas dağında keşfedilmiş olan bu taş, ‘Titreşim taşı’ olarak da bilinir.
Vanadinit, Apatit mineral grubuna ait bir kurşun vanadat klorürdür. Çok yumuşak ve kırılgan olduğu için genellikle cilalanmak yerine doğal haliyle bırakılır.
Cesaret taşı olarak da bilinen varisit, turkuaz taşına olan benzerliği ile bilinir. Genellikle sarımsı yeşilden mavimsi yeşile kadar değişen yeşil renktedir.
Peridot taşı olarak da bilinen zebercet, dünyadaki en eski mücevher taşlarından biri olarak bilinir. Mısır Uygarlığı ile yakın bir ilişkisi olan bu taşın ilk örneklerine Kızıldeniz’deki Topazios (Türkçede Zebercet Adası da denir) Adası’nda rastlanmıştır.
Zümrüt, zengin, belirgin bir yeşil renge sahip, beril mineral ailesinin mücevher kalitesinde olan değerli taşlardan biridir. Dünya genelinde az bulunan zümrüt, magmatik, metamorfik ve tortul kayaçlardan çıkarılır.
Değerli taşların en önemlilerinden biri olan yakut, kırmızı ve bordo renk tonlarında olan göz alıcı bir taştır. Değer sıralamasında elmastan sonra en değerli taş olan yakut, nadir bulunduğu için özellikle taş koleksiyoncularının yoğun ilgisine maruz kalır.
Sıkma kehribar, doğal kehribarı taklit etmek amacıyla üretilen sentetik bir reçine türüdür. Bu malzeme, özellikle doğal kehribarın yüksek maliyeti ve nadir bulunuşu göz önünde bulundurulduğunda, daha uygun maliyetli bir alternatif sunar.
Ateş kehribar, milyonlarca yıl önce yaşamış ağaçların reçinesinin fosilleşmesiyle oluşan organik bir kökenli doğal taştır. Bu süreçte, ağaçların salgıladığı reçine, hava koşullarından ve mikroorganizmalardan korunma amacı taşırken, zamanla sertleşir ve fosilleşir.
Her burç, astrolojik olarak farklı enerjilere sahiptir ve bu enerjilerle uyum sağlayabilen doğal taşlar, kişinin hayatındaki dengeyi ve uyumu destekleyici rol oynar. Doğal taşlar, burçların yönetici gezegenleri ve elementleri ile rezonansa girerek, bu enerjilerin kişi üzerindeki etkisini optimize edebilir.
Doğal taşların renk değiştirmesi, bir dizi fiziksel ve kimyasal faktörün sonucudur. Bu faktörler, taşların içinde bulunan minerallerin yapısal değişimlerinden kaynaklanır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.